Javni čas vežbanja isred Specijalne bolnice “Merkur”

0

U okviru proslave Međunarodnog dana fizioterapeuta, Specijalna bolnica „Merkur“organizovala je masovni javni čas vežbanja pod nazivom „Pokret za osmeh“, kojim su želeli da promovišu fizičku aktivnost i Vrnjačku Banju, a da Merkur predstave kao mesto za stvaranje zdravih navika.

U parku ispred zgrade Termomineralnog kupatila javni čas je okupio pacijente Merkura, goste Vrnjačke Banje, zaposlene Specijalne bolnice „Merkur“, učenike osnovnih i srednjih škola u Vrnjačkoj Banji, članove sportskih klubova, studente, nevladine organizacije…

O ulozi fizioterapeuta u zdravlju Merkurovih pacijenata, govorila je dr Biljana Jaćimović, specijalista fizijatrije, a vežbe je vodila Nataša Miličić, rukovodioc odeljenja fizikalne terapije, sa svojim kolegama.

Vežbačima i prisutnim gostima prenešeno je da prve fizikalne terapije datiraju sa početka 20.-og veka, a po rečima Merkurovog doajena fizikalne trapije dr čika-Miroljuba Simića, izvesni Nemac je 1919. Izgradio je prvu kinezi salu i kadu za kupanje.

Danas je ovde spoj tradicije, lekovite vode,savremenog medicinskog kadra, sa 6 fizijatara i 40 fizioterapeuta, koji svrstavaju Merkur u jedan od vodećih centara fizikalne medicine i rehabilitacije.

Događaj je protekao u dobroj atmosferi uz vežbu i druženje, a u Merkuru se nadaju da će sledeće godine biti mnogo više vežbača, da će ovo postati tradicionalno druženje i da će u narednim godinama oboriti i svetski rekord u broju vežbača.

(Autor: Dragan Ivanović)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime