Javni poziv za takmičenje “Izađi mi na teglu”

2

Turistička organizacija Kuršumlije u saradnji sa asocijacijom „Bašta Mašta“ iz Beograda 26. septembra organizuje manifestaciju „Izađi mi na teglu“.

Reč je o manifestaciji karavanskog tipa koja već 4 godine obilazi gradove širom Srbije. U Kuršumliji će biti organizovana po prvi put, a u ovoj sezoni karavan će obići 30 gradova širom Srbije.

Takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ održaće se 26. septembra sa početkom u 11 časova na centralnom trgu Kuršumlije.

Takmičarima će biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za učešće: natkriveni štand za takmičarsku ekipu, stolovi i stolice, peći za pečenje paprika i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, ulje, šećer i so.

S druge strane, od njih će se očekivati da obezbede sav potreban pribor za pripremu ajvara, a obavezno moraju imati: šerpu, varjaču, kutlaču, noževe i mašinu za mlevenje paprike. Pravila takođe nalažu da takmičarska ekipa mora imati minimum dva člana, bilo da su to članovi uže ili šire porodice, komšije, kolege, prijatelji…

Učesnici su u obavezi da daju naziv svojoj ekipi, što kreativnije moguće i imenuju kapitena koji će je predstavljati. Broj ekipa koje mogu učestvovati je ograničen na maksimalno 15.
Za tri prvoplasirane ekipe obezbeđene su vredne nagrade. Pobednika očekuje nagrada Smederevac – šporet na drva i direktan plasman u veliko finale koje okuplja pobednike iz svih gradova, koje će se održati u Sokobanji 14. oktobra.

Za sve posetioce manifestacije obezbeđen je bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

PRIJAVA EKIPA u Turističkoj organizaciji Kuršumlije, ul. Palih boraca br.15, je od 1. septembra 2017.g. i trajaće do maksimalnog broja prijava, a to je 15 ekipa.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime