Jedini produženi boravak za đake u gradu

0

Osnovna škola „Milić Rakić Mirko“ još je jedina škola u Prokuplju koja ima produženi boravak za đake prvog i drugog razreda, i to već drugu školsku godinu za redom.

– Za ove mališane nastava se uvek odvija u prepodnevnim satima, a po završetku časova oni sa učiteljicom Biljanom Jovanović uče i rade domaće zadatke, što je velika olakšica za roditelje koji kod kuće ne moraju da rade sa decom, rekla je direktor Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ Ivana Radonjić i dodala da je ove godine u Produženom boravku 16 đaka, da je u pitanju mešovita grupa sastavljena od učenika prvog i drugog razreda.

Prema rečima učiteljice Biljane Jovanović radni dan za ove mališane počinje u 7 časova i 20 minuta, a po završetku časova deca ostaju u specijalno opremljenom prostoru za njihov rad i boravak do 16 časova.

– U školi deca sve završe i domaće zadatke i lekcije koje treba da nauče za sutradan. Knjige ne nose kući, što je opet prednost našeg Produženog boravka, a završavajući sve u školi, deca uče da sve što treba da urade danas ne ostavljaju za sutra, naglasila je Jovanovićeva, objašnjavajući da je dobro završiti zadatke odmah po završetku časova, dok je znanje još sveže.

– Nastojimo da sve bude primereno njihovom uzrastu počev od televizijskih sadržaja, društvenih igara i fizičke aktivnosti. Organizujemo i različite radionice kako bi deca razvijala maštu i talente koje imaju, a za koje ne znaju, kaže učiteljica Biljana Jovanović i dodaje da deca u okviru slobodnih aktivnosti mogu da izaberu na kom planu će razvijati svoja interesovanja.

Učenici u Dnevnom boravku dobijaju užinu i ručak, prema jelovniku koji je sastavio nutricionista. Mališanima je obezbeđeno više vrsta mlečnih proizvoda i voća, kao i kuvanih jela. Za užinu i ručak roditelji na dnevnom nivou plaćaju oko 170 dinara.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime