Jedinstveno u Prokuplju: Zanimljiva aritmetika za decu!

0

Povećanje pažnje i koncentracije, razvijanje simboličkog mišljenja, analitičkog i sintetičkog razmišljanja, kao i maštovitost u pristupanju problemima, sve su ovo dobrobiti i rezultati jednog specifičnog učenja aritmetike – uz pomoć japanske računaljke sorobana. Po prvi put u Prokuplju, deca će moći da se uče računanju na ovaj način, a sve to u Edukativnom centru „Mudrica pametnica“.

Obuku dece za rad na japanskom abakusu u Prokuplju organizuje Edukativni centar „Mudrica pametnica“ u saradnji sa Udruženjem Soroban Srbija i Soroban akademijom iz Zagreba. Na ovaj originalan, i u našem gradu jedinstven korak, odlučila se učiteljica Maja Veličković, jer kako kaže, želi da uradi nešto novo za unapređenje razvoja dece.

– Najlakše je kada vodite igraonicu ili edukativni centar da radite ono što svi rade i što se od vas očekuje. Odjednom je postalo hit da deca skaču! I sad deca u igraonicama skaču. Učimo ih svemu na tradicionalan način, bez većih inovacija. Trend je da je dete lepo obučeno, doterano i da mu ni u jednom trenutku nije dosadno. Dakle, ulaže se isključivo u njihovo zadovoljstvo i zabavu. U našem edukativnom centru težimo tome da uradimo nešto drugačije, da aktiviramo razmišljanje kod dece, da probudimo maštu, da ih dovedemo u stanje stalne zapitanosti i zainteresovanosti za svet, a ne samo za zabavu – kaže Maja Veličković, vlasnica Edukativnog centra „Mudrica pametnica“.

Foto: Top novosti

Učenje na sorobanu razvija obe hemisfere mozga i pomaže u redovnom radu na časovima matematike. Pošto nauče osnove korišćenja računaljke, deca prelaze na anzan-mentalnu matematiku, vizuelizujući računaljku. Na ovaj način je i detetu starom četiri godine moguće da nauči ne samo operacije sabiranja i oduzimanja, već i množenja i deljenja, i to mnogo lakše nego na tradicionalan način.

– Osim rada na sorobanu i rešavanja konkretnih zadataka, deci će biti ponuđene i slične aktivnosti enigmatskog tipa: sudoku, rebusi, kao i igre u kojima je potrebno spojiti fizičku i mentalnu aktivnost. Dakle, učenje na jedan poseban i zabavan način – kaže Maja.

Foto: Mudrica pametnica

Upis prvih polaznika za mesec oktobar je u toku. Program jednog semestra obuhvata 30 časova u periodu od oktobra 2017. godine do januara 2018. godine i tada se uči sabiranje i oduzimanje brojeva u prvoj stotini. Obuku mogu pohađati deca uzrasta od 4 do 12 godina. Broj polaznika je ograničen na dvanaest dece, a pre obuke u Edukativnom centru „Mudrica pametnica“ biće održana prezenatacija za roditelje. Prvi čas će biti besplatan, a o ceni obuke i svim detaljima možete se interesovati pozivom na broj telefona 060 570 9957 ili lično u Edukativnom centru „Mudrica pametnica“ u TC „Sokolana“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime