Jedinstveno u svetu: Filmski autobus u Prokuplju

0

Šesti po redu Festival kratkog filma koji se trenutno održava u Prokuplju svakodnevno iznenađuje ljubitelje sedme umetnosti. Kao jedna od atrakcija gradom kruži filmski autobus – autobus kojim se Prokupčani mogu provozati besplatno dok gledaju film.

Na otvaranju festivala gostovala je grupa “Lutajuća srca” i prikazan dokumentarni film “Lutajuća srca – arhiv emocija”. Prokupčani do 7. maja mogu besplatno pogledati 80 filmova U Domu kulture, Narodnom muzeju i Galeriji “Fil Art”.

Pored filmskih projekcija, očekuju različite radionice, promocija knjige Eve Ras i mnogobrojne aktivnosti. Između ostalog, gradom kruži filmski autobus, autobus u kom se građani mogu besplatno provozati i pogledati filmove iz ovogodišnje selekcije.

– Trudimo se da svake godine festival oplemenimo i učinimo zanimljivijim. Ideja o filmskom autobusu provereno je jedinstvena u svetu.Pored toga što prikazujemo filmove iz celog sveta, ove godine naš festival zavređuje epitet “međunarodni” još iz jednog razloga, a to je žiri. Pored svima poznatih imena kao što su Eva Ras i Zoran Simjanović, u Prokuplje stiže i reditelj i književnik Ratko Orozović iz Sarajeva, kaže direktor festivala Žikica Jovanović.

Prepoznatljiv kao vodeća manifestacija ovog tipa u južnoj Srbiji, Prokupački festival kratkog filma od svog početka je međunarodnog karaktera. Značajan broj filmskih stvaralaca iz celog sveta godinama se prijavljuje za učešće na festivalu, a ove godine napravljena je selekcija od 80 filmova.

Program festivala za večeras i sutra je sledeći:

subota, 6.5.2017.
12:00 Projekcije filmova – Muzej
20:00 Projekcije filmova – Fil art

nedelja, 7.5.2017.
11:00 Tribina – Fil art
12:00 Projekcije filmova – Fil art
19:00 Priča o Prokuplju i film Kotrljanje – Dom kulture
20:00 Svečana dodela nagrada i projekcija nagrađenih filmova – Dom kulture

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime