JKP “Hammeum”: Urađeno je sve što je u našoj nadležnosti

2
FOTO: Čitaoci

Povodom pisanja Top novosti o stanju Rastovničkog jezera oglasilo se i Javno komunalno preduzeće “Hammeum”, koje tvrdi da je za jezero urađeno sve što je u njihovoj nadležnosti. 

Saopštenje prenosimo u celosti:

Javno komunalno preduzeće „Hammeum“ Prokuplje na osnovu potpisanog Ugovora o javnoj nabavci radova, gde je predmet radova redovno održavanje vodnih objekata za zaštitu od poplava na deonici M.10.3. brana „Rastovnica“, kao izvođač radova ima određena prava i obaveze, prema Javnom vodoprivrednom preduzeću „Srbijavode“ Beograd, kao naručiocu radova, koje je ujedno i vlasnik ovog dobra.

Ukratko, obaveze našeg preduzeća su merenje padavina, kao i nivoa i temperature vode i vazduha, uz davanje mesečnih izveštaja o sprovedenim merenjima, redovno održavanje objekata za odbranu od poplava, provera ispravnosti i funkcionalnosti opreme, obezbeđenje potrebne mehanizacije i radne snage za izvođenje radova, kao i ostalo postupanje u skladu sa zahtevima preduzeća „Srbijavode“ Beograd.

Shodno tome, svaka preduzeta aktivnost na ovom području je u skladu sa zahtevima naručioca radova, konkretno, Javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbijavode“ Beograd, koje je u poziciji da da potpune i pouzdane informacije o svojim namerama i radovima koji su u toku.

 

2 KOMENTARA

  1. Opet vredjanje intelligence. Ko je rekao da se ispusti ovoliko? Ko je uradio merenja? Ko je u skladu så merenjima rekao da se ispusti? Da li su nadlezni dobili info o stanju jezera? I kakva su ovo saopstenja? Ovo je Tema za emisiju “ovo je srbija ‘ på da vidimo

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime