Još jedna inicijativa za Nikolinu

0
inicijativa-zaNikolinu

PROKUPLJE: Građani Prokuplja okupljeni pod nazivom ,,Inicijativa da grad Prokuplje plati kompletan iznos potreban za Nikolinino lečenje’’ od pre tri dana se okupljaju u centru grada gde prikupljaju priloge za teško bolesnu devojčicu. Juče su kao znak zahvalnosti za donaciju građani dobijali po knjigu zanimljivih naslova. Pored donacija ljudi su imali i mogućnost da na štandu kod glavne pošte lokalnim vlastima upute poruku vezanu za ovaj slučaj. Razgovarali smo sa jednim od organizatora ove akcije, Snežanom Ilić:

– Akcija je počela pre dva meseca. Tada smo saznali da je Nikolini za ovo lečenje, koje je nemoguće izvesti u Srbiji, potrebno čak 100 hiljada evra. Na sajtu grada Prokuplja postoji informacija o velikom suficitu u budžetu grada, tako da je plan bio da se obratimo gradu sa zahtevom da taj novac utroši u svrhu Nikolininog lečenja. Kao odgovor na ovaj zahtev vlasti su uplatile svega 600 hiljada dinara, što je neznatna suma u ovom slučaju. – rekla je ona.

Predstavnici inicijative su više puta pokušavali da razgovaraju sa gradonačelnikom i ostalim većnicima, ali razgovori nisu urodili plodom. Inicijativu je podržalo čak 2 hiljade građana čiji su potpisi dostavljeni gradskoj upravi, ali čak ni to nije dovelo do pomaka.

– U petak smo zvanično obavešteni da u budžetu grada Prokuplja postoji čak 400 miliona dinara viška. Zbog toga smo se ponovo skupili pre tri dana i odlučili da ponovo uputimo zahtev da se deo tog novca uplati na Nikolinin račun. Poučeni iskustvom, od vlasti nemamo velika očekivanja, ali se uzdamo u građane Prokuplja. Nadamo se da će inicijativu uskoro podržati veliki broj građana i da ćemo tako konačno moći da privučemo pažnju lokalnih vlasti. – kaže Snežana.

Primarni cilj ove akcije jeste da se obezbede kompletna sredstva za Nikolinino lečenje.

– Želimo da ovom akcijom otvorimo za u buduće oči odgovornim institucijama. Kad se desi ovako nešto, novac ne sme da bude problem. Mi smo odgovorni za svakog našeg građanina, za svako naše dete. Opštinski novac jeste naš novac, novac građana, i on treba da se iskoristi u humane i plemenite svrhe. Mislim da možemo da izdržimo godinu dana bez koncerata, vatrometa, vašara i ostalih događaja i da umesto svega toga izaberemo da spasimo jedan život.

Svoj potpis i doprinos građani Prokuplja mogu dati na štandu ispred Pošte na gradskom šetalištu od 20h.

Autorka: Milena Perić

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime