Jubilej Organizacije gluvih i nagluvih Kruševac

0

Organizacija gluvih i nagluvih Kruševac danas je svečanom akademijom u Kruševačkom pozorištu obeležila jubilej – 60 godina postojanja i rada. Ova najstarija organizacija invalidnih lica na teritorji Rasinskog okruga ima 150 članova, starosti od dve do 90 godina. Osnovana je na današnji dan 1955. godine uz podršku društvene zajednice.

Zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović pozdravila je prisutne i svim članovima Organizacije čestitala veliki jubilej.

– Lokalna samouprava je uvek tu da vam pomogne u svim vašim programskim akcijama, kao i u rešavanju određenih problema sa kojima se susrećete. Očekujem da ćete kao i do sada da učestvujete u projektima i da na taj način upoznate javnost sa potrebama i problemima gluvih i nagluvih lica, kazala je Jasmina Palurović.

Članovci ove organizacije postižu izvanredne sportske rezultate, a imaju i brojne izložbe svojih umetničkih radova i rukotvorina. Takođe, imaju izvanrednu saradnju sa istim organizacijama iz Srbije, Bosne, Makedonije….

Na svečanosti je video prezentacijom predstavljen rad organizacije i uspeh pojedinaca u prethodnih šest decenija, a svečanu akademiju upotpunili su Kulturno umetničko društvo ove organizacije i Kud ,,Lazarica,,. U foajeu Pozorišta prikazani su sportski uspesi i ručni radovi.

Jubileju je prisustvovala predstavnica Republičke organizacije Suzana Maslać Matović. pomoćnik gradonačelnika Kruševca Mirjana Zlatanović, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti Zorica Jovanović, predstavnici institucija i gradskih organizacija.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime