Kad se druže Prokuplje i Epon

0

U četvrtak u 11 h u dvorištu gimnazije odigrale su se dve utakmice izmedju učenika iz Prokuplja i Epona. U košarci i u fudbalu. Obe su se utakmice završile u korist Francuza, ali je najbitnije da je vladala dobra atmosfera i prijateljsko raspoloženje izmedju ekipa.

– Epon i Prokuplje su bratski gradovi. Do sada smo više puta imali priliku da se upoznamo, bilo kod nas ili kod njih. Ovo je prvi put da su učenici došli da posete učenike. Zadovoljan sam jer vidim da su se lepo snašli. – navodi direktor gimnazije, Dragoslav Minić.

– Došla je grupa od desetoro učenika i ovde ostaju par dana. To su uglavnom deca koja nemaju priliku da putuju češće van granica svoje države. Nadam se da ćemo do kraja godine i mi poslati neke od naših đaka kod njih.  –  rekao je Vojkan Tasković, profesor francuskog jezika.

Gosti su prepuni divnih utisaka. Dopada im se srpska muzika i hrana. Kada su u pitanju vršnjaci iz Prokuplja, svi se slažu da su Prokupčani divni ljudi i dobri prijatelji kojima ne predstavlja prepreku ni rasa, ni veroispovest, pa čak ni jezik, da izraze svoju gostoljubivost. Domaćini su takođe zadovoljni. Već dva dana provode sa prijateljima iz Francuske. Na pitanje o razlikama, odgovorili su da ih razlike spajaju.

Autorka: Milena Perić

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime