Kako da budeš Nikola Tesla u Prokuplju

0

Kako se glumi, peva i kako da postaneš Nikola Tesla – tome se uče predškolci u Osnovnoj školi Milić Rakić Mirko. Već četvrtu godinu nastavnici škole osmišljavaju radionice za predškolce i pripremaju decu za polazak u školu.

Veliko interesovanje za radionice obavezuje nastavnike da svake godine osmisle drugačiji, originalniji i zanimljiviji program. Ove godine su u sve radionice uključeni i roditelji, a učenici su mogli da pokažu svoje glumačke, slikarske i muzičke veštine, da se nađu u koži Nikole Tesle – i sve to potpuno besplatno.

Cilj ovakvih druženja  je da se kod dece razvijaju komunikacijske veštine, obogaćuje rečnik, razvija mašta. Deca se posetom radionica socijalizuju, druže, i prilagođavaju školskom životu, stiču radnu naviku a sve kroz zabavu i igru. Najbitnije je da sve to prolaze zajedno sa svojim roditeljima i da kvalitetno provode vreme zajedno. Tako smo za sledeći utorak 26.april zakazali Uskršnju radionicu u 17h, kaže direktorka škole Ivana Radonjić.

Interesna grupa su predškolci sa teritorije čitavog grada, kao i njihovi roditelji, kojima je škola otvorila svoja vrata za vreme upisa u prvi razred baš zato da bi pokazala budućim školarcima da škola nije bauk.

Podsećamo, OŠ „Milić Rakić Mirko“ jedina je škola u Prokuplju koja ima produženi boravak odobren od strane resornog ministarstva za učenike prvog i drugog razreda. Sa učenicima u boravku učiteljica radi domaće zadatke, priprema javne časove, ali je to vreme rezervisano i za  slobodne aktivnosti, odlazak u muzej, biblioteku ili na predstave.

6fa106a6-7d9a-43f6-8097-fdf0c97bc8bd

Autorka: Srbijanka Stanković

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime