Kako imitira Soko

2

Prokupčani ga poznaju kao Sokola, a on često u šali kaže za sebe da je „majstor za auspuhe i žene“. Radivoje Sokolović Soko ove godine slavi 45 godina godina imitatorskog rada.

– Nisam planirao da pravim neku posebnu proslavu, ali znate kako smo sada  svi bombardovani sa televizije raznoraznim rijalitima i glupostima. Onda sam rekao sebi: Sokole, okupi prijatelje i smejte se celo veče! – kaže Sokolović.

Tako je još jednom stao ispred svih i svojom poezijom i izvanrednom imitacijom zabavio i nasmejao svoje prijatelje.

IMG_20151111_185230

Poseban trenutak večeri je svakako bio trenutak kada je istaknuti umetnik Dragan Drobnjak Gale poklonio domaćinu i slavljeniku trofej – bistu, na kojoj pored broja 45 piše još i: „Pesnik, glumac, imitator, a još uvek nije mator“.

– Ovaj čovek posmatra svet iz žablje perspektive kanala svoje radionice, a nosi nadimak Soko. I zaista, iz svoje žablje perspektive on ima širok pogled na svet, baš kao soko. Velika je čast poznavati ga, rekao je Drobnjak.

Veče je započelo prvom imitacijom Stevke Božurevke iz davne 1969. godine, a onda su se za stolom smenjivali Milošević, Drašković, Šešelj i mnogi drugi. Svaka imitacija je začinjena još i Sokolovićevom šaljivom i ljubavnom poezijom, i ispraćena aplauzom i smehom.

Sokolovićeva strast prema imitaciji uskoro puni pola veka, pa je ovaj simpatičan čovek svoje goste šaljivo dočekivao rečenicom: „Dobro mi došli! Pa da se u zdravlju okupimo i za 50. godišnjicu  rada! Za tri godine!“

O počecima i trajanju talenta i umetničkog rada Radivoja Sokolovića možete pročitati OVDE.

Za sve ljubitelje imitacije, Top Novosti su pripremile i dva izvanredna Sokolovićeva govora – govor Slobodana Miloševića i govor Vuka Draškovića.

 

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime