Kako je Kuršumlija preživela dva dana rokenrola

7

Da neka manifestacija, pa pogotovu protekla Kuršumlijska gitarijada teško može da prođe bez zanimljivih anegdota i smehotresnih situacija, govori par zapažanja reportera Top Novosti sa ove, velike rok žurke kojom je Kuršumlija bar na dva dana bila pretvorena u prestonicu dobre rok muzike.

Raspitujući se za program Gitarijade, jedna naša sugrađanka je “oštroumno” primetila da prve večeri treba da peva neki Zlatko Stefanovski. Sagovornici su se našli u čudu o kome se radi, dok jedan dovitljivi nije kazao da on peva nakon Šemse i Južnog vetra pa može ako poželi da dođe i posluša tog pevača!

Tek ova anegdota govori da je teško da se privuknu na rok zvuk oni koji slušaju popularnu turbo-folk muziku, pa lako pomešaju Zlatka i Vlatka, ali ako se to okrene na humor, onda i bude da ta, prva noć Gitarijade bude fantastična na kojoj je Stefanovski odsvirao stare hitove, mada nije bilo predgrupe u obliku Šemse i Južnog vetra.

Obe večeri su bile odlično posećene za grad na jugu Srbije u kome “vladaju” pesme poput “Ćutiš ti, ćutim ja”, pa je gromoglasna muzika sa Drinkinog igrališta parala Kuršumlijom.

Doduše, u subotu presecana sa nekog slavlja ispod šatora, verovatno iz koga su narodnjaci pokušavali bezuspešno da “preklope” rokerski zvuk koji je ipak bio dominantan.

Toliko dominantan da su i nagrade, ploče koje su deljene najboljim bendovima ličile na “deset božjih zapovesti”, duhovito izrečene da su to “rokerske zapovesti” od jednog od organizatora koji, iako bez brade doduše, korpulentom pojavom je podsećao na “Mojsija rokenrola”.

Dan nakon Gitarijade, već u nedelju, iz kafića u centru grada ispraćeni su začuđenim pogledima posetilaca  učesnici, ali i pobednici rok festa koji su čekali prevoz kod pošte.

Gitarijada je potrajala samo dva dana pa se i u kafićima iz kojih su ispraćeni učesnici i slavodobitnici mogla čuti ona sa početka priče: “Ćutiš ti, ćutim ja”…

No, Kuršumlija je dva dana bila prestonica roka. Malo li je?

(Autor: Miloš Ivanović, urednik Top Novosti)

7 KOMENTARA

  1. Sam dogadjaj je velika rec i nije puko arcenje dobrog raspolozenja. Socan tekst sa prizvukom prateceg iz scenarija nase sredina.

  2. Dobar komentar, a još bolji događaj…htedoh druge večeri da kažem Peri posle dodele nagrada da je, zahvaljujući njemu i ostalima sa kojima radi, Kuršumlija lepše mesto za život…nego beše velika buka od rokenrola…nema veze, reći ću mu dogodine…

  3. Svaka cas Stefanovskom i Kerberu a ovi ostali ucesnici sa svojim pesmama su jad i beda koje i najveci rokeri nemogu da slusaju , jer su tekstovi takav proliv da su ” cutis ti, cutim ja ” Oda radosti za njih

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime