Kako se na sudu ponašao bombaš iz Prokuplja

0

Ljubiša Andrejić Ljuša (37) iz Prokuplja kome se opet sudi, u sudnicu Višeg suda u Kruševcu pred veće petorice ušao je namsejan, kao da ne zna šta mu se sve dešavalo i šta ga čega. Prošlost mu je mračna, odležao je 15 godina, a preti mu još 40 godina robije. Mlad čovek, visok preko 190 centimetara, a težak oko 130 kilograma, poznat je kao bombaš.

– Hteo sam da se raznesem na ćelijskom jezeru, jer me svi izbegavaju, pa sam i prethodno pokušao da izvršim samoubistvo, ali su me sprečili i stradali nedužni ljudi, navodio je u svojoj odbrani na sudu Ljubiša Andrejić.

Pred Višim sudom u Kruševcu, kojim predsedava sudija Dobrila Pravdić, u petak je počelo suđenje Ljubiši Andrejiću Ljuši (37) iz Prokuplja koji je 5. juna prošle godine uz pretnju bombom kidnapovao taksistu Nikolu Gopića (24) iz Prokuplja da ga vozi ka Kruševcu da bi u mestu Lipovac bacio ručnu ofanzivnmu bombu na četvoricu policajaca.

Osumnjičeni bombaš iz Prokuplja je u sudnicu ušao nasmejan. U odbrani je priznao samo da je tog dana u alkoholisanom, odnosno drogiranom stanju, nosio ručnu bombu sa namerom , kako je izjavio ,, da se njome ubije u nekom čamcu nasred ćelijskog jezera,, ali nije priznao da je hteo nekog drugog da povredi. Prema njegovom iskazu, to je ,, odlučio za to što ga svi u kraju preziru zbog ranijih krivičnih dela i zatvora u kome je proveo 15 godina.

,, Ne znam da li sam kriv. Priznajem, samo da sam toga dana nosio ručnu bombu i da sam bio u pripitom, drogiranom stanju,, , izjavio je optuženi Ljubiša Andrejić na sudu. Sud je izveo dokaze, a veštačenjem je utvrđeno da je optuženi u trenutku krivičnog dela imao 2,46 promila alkohola u krvi, pomešano sa tabletama.

Zamenik Višeg javnog tužioca Srdjan Živić je ostao pri optužbi koja osumnjičenog tereti za tri krivična dela kojima je optuženom Andrejiću zaprećena robija do 40 godina.

Taksista Nikola Gopić (25) , koji je toga dana vozio ,,mercedesom,, Ljubišu Andrejića Ljušu iz Prokuplja preko Blaca ka Kruševcu, nije se pojavio na sudu, pa je sudija Dobrila Pravdić odlučila da izda nalog za njegovo privođenje. Dvojica svedoka, oštećeni policajci Saša Lukovac i Vladan Jovanović su ostali pri svim dosadašnjim iskazima, pridružujući se gonjenju.

– Tražimo najstrožiju kaznu. Ja još nosim dva gelera u telu. Na bolovanju sam i dalje jer sam u međuvremenu poprimio još neke bolesti, izjavio nam je Saša Lukovac, koji je te kobne večeri u akciji interventne kruševačke policije pokušao da sa svojim kolegama policajcima spreči dalje kretanje naznačenog vozila prema Kruševcu, zadobio teške telesne povrede.

Optuženi Ljubiša Andrejić je izjavio da je tu noć video kao ,, božićnu jelku,,. On je jurio u mercedesu sa bombom iz koje je još u Blacu izvadio osigurač i njome u desnoj ruci kroz otvoreni prozor suvozača pretio policiji koja ga je jurila i u mestu Lipovac na interventnu policiju bacio bombu. Od gelera su teško povređena dvojica policajaca.

Suđenje se nastavlja 9. aprila.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime