Kako su u Kuršumliji “zajebani” pobedili dobre ljude!

1

Najgore što može da vam se desi u Kuršumliji je da kažu da ste dobar čovek. To u “prevodu” znači da ste propali! Međutim, ako kažu da ste ”zajeban”, a još bolje – “mnogo zajebani”, eee, onda ste uspeli u životu!

Odakle ova, naizgled naopaka logika? Objašnjavali su mi “dobri poznavaoci” prilika u čaršiji da je u stvari dobar čovek onaj ko je pošten, kulturan, nije spreman da se olako posvađa, ispsuje… To je čak i neko ko je nekada bio cenjen , pa je sada, kako kažu – “prdnuo u čabar”.

To što je nekada pošten i dobar čovek bio sinonim za domaćina, porodičnog čoveka, uvažen u društvu, to izgleda više ne važi…

Na ceni su sada izgleda oni drugi – “zajebani”!

To su u stvari oni koji poštenje smatraju kao neoprostivu manu, u stanju su da prevare bilo koga, reč im ništa ne znači, ispsuju bilo koga i bilo kada, često i bez nekog razloga! Tek da pokažu da su zaista “zajebani”!

Poznaćete ih lako. Često nose čakalicu u zubima. Najglasniji su u društvu. Znaju sve i kad nemaju pojima o čemu pričaju… Ali su zato najbučniji i njihova reč se čuje!

Ti i takvi su sada uspešni i cenjeni članovi zajednice. Često sa malo ili nimalo škole, ali mnogo bezobrazluka! Oni su i ovde, u ovako malom gradu postali elita.

Pred njima često spuštaju pogled oni drugi, dobri ljudi, jer teško da mogu da pariraju njihovom bezobrazluku, bahatosti i neznanju.  Odćute, nasmeju se kiselo i najčešće se uklone sa puta…

I baš zato ovi, “zajebani” su na ceni!

U svakom slučaju, ovo je samo za one, neupućene… Ovi drugi će se već nekako snaći i bez ovog teksta…

Uzgred, u najavi ove kolumne, dobih duhovit komentar: “Miloše, ti si dobar čovek!

Moraću da vidim za tu čačkalicu nekako bar, možda me to “izvadi” pa se pridružim nekako novoj “eliti zajebanih”!

Možete pročitati i neku od priča – kolumni na sličnu temu iz Kuršumlije:

Kako da se (ne) zameriš sa pola grada!

Kuršumlijska, „Varoška logika“!

Kako da (ne) ogovarate prijatelja u Kuršumliji!

(Autor: Miloš Ivanović, urednik Top Novosti)

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime