Kakve proizvode kupuju Prokupčani?

0

Predsednica Organizacije potrošača Prokuplje, Snežana Apostolović, organizovala je tribinu povodom istraživanja na temu šta čini ishranu i o čemu vodimo računa kada kupujemo hranu.

Prema rečima predsednice Centra potrošača Srbije, Vere Vida, upitnik koji su popunili učesnici tribine omogućava da što bliže saznamo koliko razumemo sadržaje i značenje nutritivnih tablica na proizvodima.

U okviru diskusije zaključeno je da Prokupčani jedu prilično zdravu hranu, uglavnom iz domaće proizvodnje, za razliku od stanovnika velikih gradskih sredina koji su prinuđeni da hranu nabavljaju u supermarketima.

– Danas smo u Prokuplju, kao i u još sedam gradova organizovali anonimnu anketu kako bi prikupili podatke o tome kakve su nam navike u israni, šta podrazumevamo pod zdravom ishranom i kako biramo namirnice koje kupujemo, kazala je na tribini Apostolovićeva.

Takođe nas zanima koliko građani čitaju deklaracije na proizvodima i koliko razumeju ono što na njima piše, kazala je psihoterapeut Ružica Madžarević.

Prema njenim rečima, Centar potrošaća Srbije će na osnovu analize ovog istrađivanja organizovati određene akcije u cilju edukacije građana o ovoj temi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime