Kakvu pažnju traži KOP?

0

Sinoć je u Narodnoj biblioteci “Rade Drainac” sa početkom u 18:30h održano književno veče “Pozor ište KOP“.

Književno veče zanimljivog naziva organizovao je Dom kulture Prokuplje, Književno društvo „Rade Drainac“ i Književna omladina Prokuplja.

Posetioci su imali prilike da vide kakvu to pažnju ište omladina našeg grada. Pesnici su tumačili junake svojih omiljenih knjiga i podsetili na neke od najvećih klasika srpske i svetske književnosti. Iznoseći lične doživljaje i svoja tumačenja ovih dela, najmlađi prokupački pesnici su pokušali i sa uspehom kazivali svoju poeziju i prozu iz perspektive jedne Ane Karenjine, Ane Frank ili Ketrin Ernšo.

Deo ovog zanimljivog projekta bile su pesnikinje Anastasija Cvijanović, Marina Ilić, Tamara Kostić, Ivana Lekić, Aleksandra Stojiljković, Ljubica Nasković, Mirjana Stojanović i Srbijanka Stanković. Tamara Kostić je imala i solo izvođenje na gitari. Osim svojom poezijom predstavila se i pesmom „Kao ptica na mom dlanu“. Muzička pratnja književne večeri bio je Vojislav Milenković (gitara).

Ovo nije prvi put da Književna omladina iznenadi publiku konceptom svojih književnih večeri, a zamenik predsednika KOP-a Ivana Lekić najavila je i u budućnosti originalne projekte ove pesničke družine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime