Kaldrma ostaje u Varvarinu

0

Građani Varvarina danas su na protestnom skupu zatražili da se kamene kocke, koje su izvađene u centru ovog mesta, zbog rekonstrukcije regionalnog puta drugog A reda, skladište na teritoriji njihove opštine kao i da se u užem centru mesta ponovo postavi kaldrma.

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ su 7. marta odobrili , a ,,Kruševac put,, odmah sutradan započeo radove na raskopavanju kaldrme i rekonstrukciji ulica u Varvarinu, pa je i osnovno nezadovoljstvo izbilo zbog toga što se kocka uklanja i odvozi u Kruševac, a ne skladišti na području Varvarina. Jer, tu su granitnu kocku građani Varvarina svojevremeno sami samodoprinosom ugrđivali, ali im se sada bez ikakve nadoknade ona odnosi iako, kako tvrde, može da koristi još najmanje sto godina.

– U prvoj polovini 2015. godine definisane su trase državnih puteva i ulica u Varvarinu koje pripadaju državnim putevima drugog A reda. Veće je usvojilo, na osnovu dogovora i elaborata, odluku da definisana pešačka zona u ulici Marina Marinovića i ulici Slobode ostane u nadležnosti Opštine Varvarin, da bi se očuvala autentičnost te pešačke zone i da o njenoj sudbini ne bi odlučivao niko drugi nego Opština Varvarin, objašnjava Zoran Milenković, predsednik Opštine Varvarin.

On naglašava da ostaje pri tome da kocka ostane u Varvarinu, što će predsednik SO Varvarin Bratislav Tašić, zamenik predsednika opštine Vojkan Pavić i on, po ovlašćenju odbornika SO Varvarin, ugovorom regulisati sa direktorom JP „Putevi Srbije,,.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime