Kaliniću preti kazna od četiri godine zatvora

0

Posle devet dana, u Osnovno javno tužilaštvo u Brusu , juče kasno po podne , nešto pre 16 časova, pristigla je krivična prijava saobraćajne policije protiv Milana Kalinića koji je 1. februara u selu Dupci upravljao „landroverom“ kada je došlo do udesa sa mađarskim „suzukijem“, u kome su teško povređene dve osobe, a jedna lakše.

Krivična prijava je podneta zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, ali iz nehata.

– Prijavu smo dobili kasno juče u periodu izmedju 15 i 16 časova. Mi odmah danas krećemo u prikupljanje dokaza o povredama troje mađarskih državljana, kojima je pomoć ukazana u kruševačkoj bolnici, a jednom od njih i u Kliničkom centru Srbije u Beogradu. Radi se o krivičnom delu protiv bezbednosti saobraćaja, učinjeno iz nehata. Ukoliko se dokaže ovo krivično delo, učinjeno iz nehata, zakonom je propisana kazna do četiri godine, a može i novčano, kao i da se oduzimanje vozačke dozvole u periodu od tri meseca pa na više, kazao nam je v.d osnovnog javnog tužioca u Brusu Zoran Raičević

Do udesa u bruskom selu Dupci došlo je kada je Kalinić upravljajući džipom, vraćajući se sa Kopaonika, prešao na suprotnu stranu kolovoza i sudario se sa „suzukijem“ u kome je bilo četvoro mađarskih državljana.

Vozač „suzukija“ F. G.(49) je bio najteže povređen, pa je odmah iz Kruševca prebačen u KCS zbog specifičnog stanja, odnosno nedostatka jednog bubrega.

Dve mađarske državljanke K. N. i D. K. lečene su još par dana na Odeljenju hirurgije i ortopedije kruševačke Opšte bolnice, a onda su otpuštene kući.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime