Karatisti zlata vredni

1
Foto: Karate klub "Topličanin"

Karate klub „Topličanin“ postoji već 46 godina, a iz godine u godinu, i stari i novi članovi doprinose imenu i tradiciji kluba. Na nedavnom Svetskom prvenstvu osvojili su tri bronzane medalje i još jednom zavredili pažnju sudija i publike.

Dugogodišnju tradiciju uspešnog karatea u Prokuplju neguju predsednik kluba Dražan Cvjetković i pet trenera majstori karatea Bojana Lakićević, prof. Jelana Penić-Radosavljević, prof. Aleksandar Petković, Slađan Divac i Predrag Mitrović.

Klub je član Šotokan karate saveza Srbije, aktivno učestvuje u takmičarskom kalendaru karate saveza i bavi se sportskim karateom.

– Samo u toku 2016.godine izašli smo na 25 takmičenja sa 278 nastupa takmičara i 45 ekipa. Osvojeno je ukupno 214 medalja,  i to 71 zlatna, 65 srebrnih i 78 bronzanih. U toku godine boravili smo na četiri seminara, dva trenažna trenersko-sudijska i dva takmičarska na Zlatiboru i u Jagodini. Ipak najznačajniji rezultat ove godine je nastup šest naših takmičara na Svetskom Šotokan prevnstvu u mađarskom gradu Egeru, gde smo osvojili tri bronzane medalje – kaže predsednik kluba Cvjetković.

Ovo takmičenje održano je početkom oktobra,  a bronzane medalje u katama pojedinačno osvojili su Ognjen Jakovljević i Anđelija Ristić,a u borbama pojedinačno Lana Mladenović. Odlične rezultate postigle su i Jovana Todorović i Anastasija Tanasković, koje su u jakoj konkurenciji zauzele 5. i 6.mesto u katama. U konkurenciji dečaka od 12 godina u katama Ilija Ilić je zauzeo 10.mesto.

Sezona je u punom jeku, videlo se da određene zemlje puno ulažu u karate u svakom pogledu, tako da svi koji žele rezultat moraju puno da vežbaju, ali i imaju podršku svog mesta, države, jer se ipak bore za Srbiju i svima je drago kada se čuje naša himna Bože pravde” na pobedničkom postolju – kaže predsednik kluba i trener Cvjetković.

Klub može da se pohvali i odličnom organizacijom turnira „Toplica open“, koji je ove godine održan po trinaesti put. U septembru je zahvaljujući Karate klubu „Topličanin“ boravilo oko 400 takmičara iz više okolnih zemalja, a za tradiciju karate sporta u Toplici i grad Prokuplje još jednom se čulo daleko.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime