Katastrofalne posledice nevremena u Kuršumliji

  0

  U više od 15 kuršumlijskih sela, jučerašnje nevreme napravilo je katastrofalne štete, a oko 80 domaćinstava je odsečeno od sveta, kazao je u izjavi za Top Novosti Radoljub Vidić, predsednik Opštine Kuršumlija koji obilazi teren pogođen nevremenom.

  – Situacija na potezu od Rače do Merdara je alarmantna. Vodene bujice su uništile puteve, letinu, mnoge njive više ne postoje, a ima i dosta uginule stoke, tako da slobodno mogu da kažem da je šteta katastrofalna. Putni pravac ka Dobrom Dolu je u prekidu jer je došlo do odrona. Još uvek je oko 80 domaćinstava u ovom delu kuršumlijske opštine odsečeno od sveta, kazao je predsednik Vidić u izjavi za Top Novosti.

  Vanredna situacija koja je pre petnaestak dana proglašena u Rači, sada će biti proširena i na druga ugrožena sela kuršumlijske opštine.

  Štab za vanrednu situaciju Opštine Kuršumlija zasedaće danas, kada će biti preduzete i dodatne mere da se ublaže posledice vodenih bujica koje su juče popodne nosile sve pred sobom u Kosanici.

  Prema rečima Radoljuba Vidića, predsednika kuršumlijske opštine, lokalna samouprava će zatražiti pomoć i od Vlade Srbije jer su štete ogromne i tek treba da se proceni visina nastale štete nakon jučerašnjeg nevremena.

  Pogledajte i snimak iz Rače kako je vodena bujica nosila sve pred sobom:

  https://www.facebook.com/maljevic.marko/videos/10209898181325711/?t=2

  (Foto i video snimak: Marko Maljević)

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime