Kinezi otvaraju regionalni centar u Prokuplju vredan 500 miliona dolara

4

Kineska firma CMAS želi da otvori svoje predstavništvo u Prokuplju u kome će posao naći oko dve stotine Prokupčana. Do kraja meseca se očekuje realizacija ovog projekta koji je, kako saznajemo, vredan oko pola milijarde dolara.

Naime, jedna od najvećih kinekih građevinskih firmi već izvesno vreme traži pogodno mesto u regionu za svoj novi centar iz koga će koordinisati izgradnju puteva u Srbiji.

– Verujem da smo na korak od osnivanja novog sedišta firme, a to znači na korak od novih radnih mesta i autoputa koji će mnogo toga pozitivnog doneti našem kraju, rekao je naš izvor.

Ova firma koja spada u najveće u Kini bavi se izgradnjom puteva i mostova i jedna je od partnera kineske firme CRBC, koja je sagradila Pupinovo most u Zemunu.

Predstavnici loklane samouprave ovu informaciju za sada drže u tajnosti jer žele da se ćitav posao uspešno okonča.

Kako saznajemo, završni pregovori su u toku, a poslednja informacija iz ovog srpsko – kineskog dijaloga koju smo dobili glasi: APRILI LI LI, Prokupčani!

Danas je 1. April – Dan šale, a redakcija Top Novosti vam želi mnogo smeha u toku cele godine.

4 KOMENTARA

  1. Loše ste infirmisani. Iz pouzdanih izvora, otvoriće 10000 radnih mesta. Tako će predizborno obećeanje naprednjaka biti ispunjeno. I oni će još dugo vladati Prokupljem u sipstvenom blagostanju…
    Hahahahaba

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime