Klasičan tekst za decu i osetljive

1
Foto: Osnovna škola "Ratko Pavlović Ćićko"

Da je u Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“ sve u igri, počev od poslova, pokazuje i nedavna pretpremijera predstave „Vosumnji ilca“, koju su učenici ove škole igrali za svoje drugove 1. novembra.

Reč je o čuvenoj komediji Branislava Nušića „Sumnjiva lica“, koju je nastavnica Milka Tošić režirala „onako kako klasične tekstove čitaju i vide deca i osetljivi“.

– Ako u naslovu „Vosumnji ilca“ vratite slogove na svoja mesta, dobićete naslov čuvene komedije Branislava Nušića. A da nije samo naslov poseban moći će svi da se uvere 16. novembra na premijeri predstave u Domu kulture – saopštavaju iz OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“.

U predstavi igra jedanaest učenika – glumaca od 5. do 8. razreda, i to Natalija Đorđević, Anastasija Radulović, Mina Stajković, Milan Dramićanin, Nina Todorović, Filip Radić, Dušan Barjaktarević, Andrija Mandić, Andrea Kaličanin, Petra Jovanovska i Branko Jovanovski. Muziku, scenske efekte i plakat uradio je Branimir Pribak. Predstava je nastala u saradnji škole sa UE „Rastko“.

Premijera je zakazana za 16. novembar u Domu kulture u 19 časova. Do tada, ovu predstavu pogledaće više od hiljadu dece, jer će u četvrtak i petak biti još tri pretpremijerna prikazivanja.Zbog izuzetnog interesovanja, svi koji žele ponovo da vide predstavu, mogu doći na premijeru ili na reprize, čiji će termini biti naknadno objavljeni.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime