Klizišta na području Trstenika ugrozila deset sela

0

Zbog odrona i klizišta nekoliko regionalnih puteva na području opštine Trstenik je zatvoreno za saobraćaj.

– U ovom trenutku deset trsteničkih sela trpi posledice aktiviranja klizišta. Najkritičnije je u selu Brezovica gde se može dogoditi da 9 domaćinstava ostane potpuno odsečeno, kao i u selu Jasikovica. Odroni i klizišta stvaraju veliki problem svim meštanima. Iz trena u tren pratimo situaciju. Školska je godina i moramo voditi računa o adekvatnim alternativnim pravcima kako bi na stotine dece, koja putuju u školu i hiljade ljudi koji koriste ove putne pravce, mogli normalno da nastave sa radom. Vršimo i privremene sanacije svuda gde je to moguće, ali štete su velike i neophodna nam je pomoć države, kaže predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić, koji je i predsednik Kriznog štaba.

Građevinska inspekcija je već izdala dva rešenja za hitno iseljavanje u Jasikovici, ali ako se ovakav trend nastavi, broj onih koji treba da se isele biće veći.

– Zatvoren je put Jasikovica – Bučje, pa deca u školu idu zaobilazno. Put u Orlovcu je juče saniran, ali su se opet pojavili odroni, navodi Jelena Marković Piar Opštine Trstenik.

Protekle noći odroni i klizišta javila su se na području sela Planinica, Brezovica i Male Jasikovice.

Zbog odrona i klizišta zatvoren je put u Maloj Drenovi, a klizišta su se pojavila i u Levićima, Milutovcu i Orlovcu.

Prema prvim procenama, na ugroženim područjima od klizišta gravitira oko dve hiljade stanovnika.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime