„Knjiga na dar“ – još jedna akcija u Ćićkovoj školi

0

Povodom 23. aprila, Svetskog dana knjige i autorskih prava, učenici i nastavnici OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ organizovali akciju prikupljanja knjiga – „Knjiga na dar“.

Cilj humanitarne akcije „Knjiga na dar“ bilo je prikupljanje slikovnica, knjiga iz školske lektire, kao i nekoliko knjiga iz beletristike, a narednih dana  će u školi odlučiti kome će  donirane knjige biti poklonjene.

Praznik knjige učenici su proslavili kazivanjem izreka, misli i citata o knjizi, i to na srpskom, francuskom i engleskom jeziku.

– Kako je danas bio i Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu, podsetili smo se književnih dela i autora koji su o tome pisali u svojim knjigama ili su bili svedoci tih stradanja. To su „Dnevnik Ane Frank“, „Rani jadi“, Danila Kiša i Egziperijev „Mali Princ“, kažu u školi.

Ovaj čas realizovale su nastavnice srpskog jezika Slađana Momčilović, Dragana Petrović i Milka Tošić, kao i Slavica Stojanović, nastavnica engleskog, i Jelena Marković, nastavnica francuskog jezika.

Autorka: Srbijanka Stanković

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime