Književna omladina Prokuplja sada i onlajn!

0

Pesnici iz Književne omladine Prokuplja idu ukorak s modernim tehnologijama, pa ih sada osim na književnim večerima možete čitati na onlajn platformi, i to na adresi knjizevnaomladinaprokuplja.wordpress.com.

Na ovoj platformi moći će da se pročitaju poetski i prozni radovi članova Književne omladine, ali i najave književnih večeri. Ideju da pokrene ovaj kreativni časopis dobila je  Srbijanka Stanković, a podršku u realizaciji imala je u Ivani Lekić, svojoj dugogodišnjoj saradnici u  radu sa generacijama topličkih pesnika. Pokretanje ovog originalnog veb mesta odvija se pod pokroviteljstvom Doma kulture.

– Poslednjih godina Književna omladina Prokuplja raste. Imamo sve više članova, osnovaca i srednjoškolaca, koji dobijaju priznanja i pohvale gde god da se čuje njihova reč. Krajem prošle godine izdali smo i treću zbirku poezije Književne omladine “Poetski orgazam”, jer su oni svojim talentom i odgovornošću zaslužili podršku i zaslužili su da njihov rad vidi što više ljudi. Jedan od načina za ovo je i pokretanje bloga. Na ovu ideju je došla Srbijanka Stanković, nekadašnji član i nekadašnji predsednik KOP-a. Mladi su okrenuti internetu i ovo je najbolji način da vršnjaci naših pesnika iz omladine prate njihov rad. – rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

Radovi objavljeni na portalu Književne omladine biće redovno i na zvaničnoj stranici Doma kulture.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime