KOC zadovoljan učešćem na Danima evropske baštine

0
Foto: Kulturno obrazovni centar "Toplica"

Trodnevna manifestacija „Dani evropske baštine“, koju organizuje Narodni muzej Toplice, pokazala je da je saradnja kulturnih i obrazovnih manifestacija u gradu na zavidnom nivou. Kulturno obrazovni centar „Toplica“ sudelovao je u ovogodišnjoj manifestaciji, uz podršku i učešće prokupačkih osnovnih škola.

U periodu od 20. do 22. septembra realizovana je likovna radionica „Kulturno nasleđe i priroda“, gde su učenici OŠ „9. oktobar“ sa svojim profesorom umetnosti Brankom Vukajlovićem slikali Latinsku crkvu u Prokuplju.

-Ustanove kulture u Prokuplju ostvaruju odličnu međusobnu saradnju, tako da su ovakve manifestacije prilika da svojim aktivnostima damo doprinos njihovom obeležavanju – rekla je direktorka KOC „Toplica“, Ljiljana Krasić.

Pored likovne radionice, u organizaciji KOC Toplica učenici OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“, članovi literarne sekcije koju predvodi profesor srpskog jezika i književnosti Moma Golubović, nastupili su u Narodnom muzeju Toplice. Uz pesmu i recitaciju oni su publici predstavili svoje radove na temu „Kako priroda inspiriše pisce i pesnike za pisanje poezije i proze.“

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime