“Koe ima po grad” sutra u Žitorađi

0

Četvrtak 10. avgust biće pravo uživanje za sve ljubitelje pozorišta u Toplici. Veče glume u okviru Kulturnog leta u Žitorađi otvara predstava „Koje ima novo po grad“, autora Nemanje Tonića, koja počinje u 21h u Domu kulture, a nakon nje nastupa poznati leskovački glumac Dragan Marjanović u predstavi “Zakasotina”.

Mladi i talentovani glumac Nemanja Tonić, koji je poznat prokupačkoj publici iz predstave “Udovičko kolo”, predstaviće se publici i kao glumac, a po prvi put i kao scenarista i reditelj. Tekst predstave “Koe ima po grad” pisao je inspirisan pričama nepoznatog leskovačkog autora. Asistent režije je Jelena Stanković, a prateća tehnička podrška Dušan Savić.

Predstava govori o aktuelnim problemima sa kojima se susreće grad u kom žive Mile i Gile, o njihovim ličnim dogodovštinama i iskustvima i zavrzlamama koje smeštaju jedan drugom, dok isčekuju da u njihov grad stigne zvezda večeri, a na njihovo razočaranje umesto dugo isčekivane zvezde dolazi gradonačelnik, i tada nastaje pravi komični spektakl.

– Glavni lik je Mile Istina, koga igram ja, on je gradonačelnikov šofer koji posle nezgode na putu zaluta u neki Dom kulture i sretne se sa svojim drugom Giletom koga zovu Baksuz (Andrija Ilić) . Oni se zapiju u sećanje na stare dane i kada Gile ode kući po rakiju, Mile priča publici “koe ima novo po grad”, sa čim se sve susreću građani Leskovca ovog leta i tako dalje. Pijanka se prekida onog trenutka kad se pojavi gradonačelnik koga tumači Andrija Stanković. Verujem da će se publika dobro nasmejati, a mi ćemo se potruditi da im ovo veče ostane u sećanju – kaže mladi Tonić.

Kulturno leto u Žitorađi održava se po četvrti put, a otvoreno je u utorak filmskom večeri. Večeras su zakazani maskenbal i karaoke, a u petak 12. avgusta se festival zatvara nastupima Crkvenog hora “Biseri” iz Žitorađe i A kapelo sastava “Srbski pravoslavni pojci” iz Beograda.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime