Koji grad je najpoželjniji za život u Srbiji?

2

Da li znate koji se grad u Srbiji smatra najpoželjnijim za život? Ako niste znali to je Novi Sad. Ovaj grad je često zapostavljen ako se prati pa i procenjuje kvalitet života u gradovima naše zemlje. 

Novi Sad mnogi smatraju i najlepšim u Srbiji, a nazivaju ga još i Mali Pariz, Cusum, Gibraltar na Dunavu, Mala Venecija i Novosadski Akropolj. Na samom početku njegovog nastajanja, Novi Sad je imao sledeće nazive: Racka varoš, Petrovaradinski šanac, a onda dobija svoj konačan naziv Novi Sad koji i danas ima. 

Mnogi znaju kako su Novosađani pomalo usporeni pa se neki iznenade, ali im i simpatično zvuči kada im kažu: samo laganica i bez nervoze. Iako je u ovom gradu značajno povećan broj vozila i dalje Novi Sad ima pogodnost zbog toga što je smešten u ravnici i zato što poseduje široke bulevare.

Novi Sad svojim stanovnicima obezbeđuje kvalitetan život!

Ako ste zainteresovani za život u lepom, modernom i gradu koji odiše mirnoćom, Novi Sad je idealan grad za život vaše porodice i vas. Posle napornog radnog dana, pruža vam se mogućnost da prošetate prelepim centrom grada na keju pored Dunava ili nekim od parkova. Mislimo da ne treba posebno pisati o najpopularnijem gradskom kupalištu Štrand, koje postoji dugi niz godina. Možemo slobodno reći kako je Štrand kultno mesto Novosađana.

Novi Sad je jedan od retkih gradova u Srbiji gde je povećan broj stanovnika, a poznato je kako je u poslednje vreme i veliko gradilište. Ako živite van ovog grada i imate želju da u Novom Sadu živite, moramo napomenuti kako se novoizgrađeni stanovi, naročito manje kvadrature poput garsonjera, izuzetno brzo prodaju.

Zbog toga predlažemo da odluku o kupovini stana donesete na vreme, jer se ne radi samo o aktivnostima oko same kupovine, nego morate računati na to kako trebate izdvojiti svoje vreme da razgledate stanove koji su u ponudi.

Novi Sad je idelan grad za život vaše porodice i vas!!!

Novi Sad raspolaže sa brojnim biciklističkim stazama za razliku od mnogih drugih gradova. Zahvaljujući aktivnostima biciklista grada na važnijim saobraćajnicama biciklističke staze su vidno obeležene. 

Poželjno je da saznate koji deo Novog Sada je idealan za svakodnveni život vaše porodice i vas, ali i u kom delu grada će biti vaše radno mesto. Ako imate malu decu, bez razmišljanja vam možemo preporučiti deo grada koji je planski građen i ima naziv Novo Naselje. Ako ste ljubitelj većernjih šetnji ili vaša deca studiraju ili to planiraju, naša preporuka je svakako Liman zbog blizine Dunava, ali i fakultetskog grada.

Treba svakako biti oprezan u odabiru lokacije u Novom Sadu za budući život, jer je dobro da odaberete onu lokaciju koja će ispuniti sve vaše kriterijume, koje po vama jedno naselje mora da poseduje tokom svakodnovnog života jedne porodice.

Budite oprezni u odabiru lokacije za život u Novom Sadu koja svakako mora ispuniti sve vaše želje i naravno zahteve!

Čar Novog Sada je u tome što vam za njegovo obilaženje nije uvek nužan prevoz automobilom, nego je dovoljno da se provozate biciklom ili uživate u pešačenju širokim bulevarima i prelepim naseljima ovog šarmantnog grada.

Novi Sad privlači i brojne turiste koji posećuju muzeje, galerije slika, Petrovaradinsku tvrđavu, a grad je poznat i po brojnim restoranima koji nude specijalitete nadaleko poznate vojvođanske kuhinje.

Ako smo vas zainteresovali da posetite Novi Sad naše zadovoljstvo je veliko, a ako smo vas animirali da se odlučite na život u Novom Sadu, eto nama novih dragih sugrađana. Najpoželjniji grad za život u Srbiji čeka na vas. I naravno naš predlog je da u potražnji stana ili kuće u Novom Sadu ne lutate već da ceo posao oko potražnje i kasnije kupovine nekretnine, prepustite profesionalcima iz agencija za  nekretnine iz Novog Sada.

Dobrodošli u Novi Sad!

fotografije: Solis Nekretnine

2 KOMENTARA

  1. Volim Novi Sad i boravila sam više puta tamo po nekoliko dana, ali ne znam baš da li bih živela. Od tih velikih, mislim da bih se pre odlučila za Niš, jer mi po senzibilitetu, više odgovara. Ali, da je Novi Sad lep i popularan za život, to, s pravom, stoji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime