Kolektivi namenske zabrinuti za Gašićev odlazak

0

Direktori namenskih preduzeća “Trayal” iz Kruševca, “Milan Blagojević” iz Lučana i “Namenska” iz Trstenika apelovali su na premijera Aleksandra Vučića da preispita odluku o smeni ministra odbrane Bratislava Gašića jer su, kako tvrde, zabrinuti za budućnost namenske proizvodnje.

U otvorenom pismu premijeru navodi se da su tri preduzeća zabrinuta i, kako navode, zbog toga kako će se Gašićev odlazak odraziti na život zaposlenih i njihovih porodica, a samim tim i na Vojsku Srbije.

Direktor “Trayala” Miloš Nenezić u svom pismu podseća da je pre svega angažovanjem ministra Gašića, u ovom preduzeću pokrenuta proizvodnja u sve četiri fabrike, koje danas rade 24 sata, sedam dana nedeljno. “Posebno nam je značajan doprinos gospodina Gašića u domenu naše dve fabrike namenske prozvodnje gde nam je vraćen status redovnog snabdevača Vojske Srbije koja nam je omogućila tekuće izvozne aranžmane sa SAD, Egiptom i Grčkom, a prave rezultate tek očekujemo”, između ostalog se navodi u pismu.
Iz lučannskog preduzeća “Milan Blagojević” poručuju da su zabrinuti jer će se izgubiti mnogo vremena na upoznavanju sa novim ministrom. Novi proizvodi, kažu, i osavremenjavanje namenske proizvodnje ne mogu da čekaju politička prestrojavanja.

“Gašić se posebno angažovao na rešavanju problema konverzije dugovanja privrednih društava, na novim investicijama i uvođenju novih tehnologija. Činio je to sa velikim entuzijazmom, više puta je obišao namaneske kapacitete i upoznao se sa problematikom rada, nego ijedan drugi ministar u poslednjih 10 godina”, piše u pismu koje su potpisali direktor Radoš Milovanović i predsednik Sindikata Zoran Babić.

Iz “Namenske ” u Trsteniku fabrike, koju je Gašić posetio kada je dao izjavu zbog koje je smenjen, poručuju da ne žele da umanje njegovu odgovornost zbog toga, ali istovremeno ukazuju na profesionalni odnos koji je Gašić imao prema poslu i na rezultate zajedničkih aktivnosti.

“Poseta ministra predstavljala je direktnu podršku naporima poslovodstva i zaposlenih da se istraje na sprovođenju mera revitalizacije i finansijske konsolidacije, kao i jasan signal da se može računati na podršku Vlade Srbije”, stoji, između ostalog, u pismu koje su potpisali direktor Anđelka Atanasković i predsednik Sindikata Nebojša Nedeljković.

Premijer Vučić je, međutim, juče novinarima u Domu Vojske rekao da još nije odlučio da li će Gašić biti smenjen ili će podneti ostavku, ali da sigurno više neće biti ministar.

“Ili će parlament prihvatiti predlog, ili ja neću biti premijer”, rekao je Vučić istakavši da mu treba vremena da odluči ko će zameniti Gašića na toj poziciji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime