Kompozitorka Marina Vesić iz Kruševca osvaja svet

0

Opera “Sea of moons” Marine Vesić, kompozitorke iz Kruševca nedavno je premijerno izvedena na Umetničkom festivalu savremene muzike u Džakarti , u Indoneziji, a svetsku premijeru kompozicije “Major Tom” imala je u Amsterdamu u Holandiji.

– Na operi “Sea of mons” jako sam dugo radila, a svetska premijera desila se na festivalu umetničke muzike u Džakarti. Tematika je jako kompleksna . To je jedan od najznačajnijih mojih uspeha, s obzirom da je moja muzika otišla čak u Džakartu. Onda se to prezentovalo na Radio Beogradu, drakstoru ozbiljne muzike koji se najviše bavi ozbiljnom i savremenom muzikom, ispričala je u Kruševcu Marina Vesić.

Ova uspešna kompozitorka savremene, primenjene, filmske i duhovne muzike živi i radi na relaciji Kruševac – Beč. Na austrijskom Univerzitetu umetnosti u Beču stekla je zvanje – specijalista elektro-akustične kompozicije. Pre toga, diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i nastupala širom Srbije.

Kruševac, Beograd, Beč, Amsterdam, Džakarti – neke su od domaćih i inostranih lokacija koje su proslavile Marinu Vesić, kompozitorku savremene umetničke, primenjene, filmske, pozorišne i duhovne muzike.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime