KONCERT KAO KRUNA RADA UČENIKA MUZIČKE ŠKOLE U PROKUPLJU

0
koncert

PROKUPLJE: Učenici Muzičke škole “Kornelije Stanković” u Prokuplju održali su koncert u Narodnom muzeju Toplice. Repertoar koncerta sačinjen je od kompozicija za koje su nagrađeni u ovoj školskoj godini na brojnim takmičenjima.

Uspeh učenika broji čak 47 nagrada, od čega je 14 na republičkom nivou.

– Izuzetno mi je drago da i ove godine mogu da istaknem velike i značajne rezultate i nagrade naših učenika na republičkim, međunarodnim i takmičenjima van naše zemlje. Samo 14 prvih nagrada su sa najvišeg, republičkog ranga takmičenja. Posebno ističem nagrađene učenike u Skoplju i Tivtu. U Tivtu je prvu nagradu na harmonici osvojio Nikola Kričak, a u Skoplju je drugom nagradom u solo pevanju nagrađen Marko Vasiljević. I ove godine se možemo pohvaliti time da smo nastupili u mnogim gradovima naše zemlje, počev od severa do krajnjeg juga. – rekao je direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ Vladimir Drobnjak.

Na sinoćnom koncertu se predstavilo 20 nagrađenih učenika. Na istom mestu već 6. juna u 19 sati ljubiteljima klasične muzike tradicionalno će se predstaviti profesori ove škole. Završni koncert, koji se sastoji od kompozicija koje su pripremili učenici i profesori Muzičke škole „Kornelije Stanković“ zakazan je za 12. jun, u 19 sati, u prokupačkom Domu kulture.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime