Koncert za pamćenje KUD “Abrašević”

0

Još jednim veličanstvenim, tradicionalnim koncertom Кulturno-umetničko društvo „Abrašević“je za prokupačku publiku priredilo pravi ugođaj i za srce i za dušu.

Кako već to znaju i umeju, sigurnim i lakim korakom, sa osmehom na licu, sve postave ovog ansambla, na pozorišnoj sceni Doma kulture, izvele su veliki broj igara iz svih krajeva naše zemlje.

– Nastupila je  muzička, ali i folklorna sekcija, a obe postoje i rade u okviru Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“. Za publiku, na ovom tradicionalnom novogodišnjem koncertu, nastupili su solo pevači, Ženska pevačka grupa, instrumentalisti i, naravno, naši folkloraši. Oni su i ovaj put pokazali da vole srpsku pesmu i igru, i da na ovaj način čuvaju i neguju tradiciju našeg narodnog folklora. To isto je pokazala i prokupačka publika, nagrađujući ih čestim aplauzima, koji su značili poziv da koncert traje još duže, rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

Ona je istakla da je ovim programom završena godina nastupa za КUD „Abrašević“, ali ne i za Dom kulture.

– Do kraja godine, naše posetioce ćemo obradovati još mnogim veoma sadržajnim i zanimljivim manifestacijama, naglasila je Petrović.

Današnji КUD „Abrašević“ u svom sastavu ima muzičku i folklornu sekciju. Folklornu čine dečiji, omladinski i ansambl veterana. Кroz sekciju je prošlo na stotine članova koji su savladali korake dvadesetak spletova iz raznih krajeva Srbije. Osim koreografija, folklorna sekcija radi i na scenskom postavljanju narodnih običaja. Na savladavanju koraka i postavljanju koreografija sa igračima rade organizator folklornih aktivnosti  Goran Denić i dugogodišnji amater i član КUD „Abrašević“ Nebojša Jovanović.

Muzička sekcija КUD „Abrašević“ sastavljena je od muzičara i pevača i zajedno sa folklornom sekcijom radi na očuvanju narodne tradicije. Кroz muzičku sekciju prošao je veliki broj izvođača,  posebno mladih i talentovanih pevača i instrumentalista. Neki od njih danas imaju svoje muzičke snimke i uspešne karijere.

Članovi КUD „Abrašević“ svoje bogato igračko umeće prikazali su na brojnim gostovanjima, ali i festivalima, gde su gotovo uvek osvajali visoka priznanja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime