Koncertom operske dive obeležen završetak obnove Hisara

0

Koncertom operske dive Jadranke Jovanović u sredu uveče, obeležen je kraj prve faze projekta “restauratorsko-konzevatorskih radova na kuli i bedemina srednjovekovnog utvrđenja Hisar na brdu iznad Prokuplja.

Na ovom utvrđenju, prema rečima gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića, koji je otvorio svečanost , ispisana je značajna istorija Prokuplja, zbog čega je njeno očuvanje od zuba vremena jako bitno, ali i, kako je istakao, dragoceno građanima kao omiljeno odmaralište.

-Ove zidine kojima smo večeras okruženi pamte različite periode današnjeg Prokuplja , periode davnih slavnih vremena i kultura.Kao i svi veliki gradovi i Prokuplje sada ima tvrđavu prelepog izgleda koju rado posećujete, fotografišete, uživate u zalasku sunca u društvu prijatelja-rekao je gradonačelnik Aranđelović obraćajući se građanima i dodao da su za novi izged tvrđave zaslužni Ministarstvo turizma i grad Prokuplje.

(Tekst je napisan u okviru projekta „Prokuplje na turističkoj mapi Srbije”, koji se sufinansira iz budžeta Grada Prokuplja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.)

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here