Konferencija o „Participativnom budžetiranju“ sutra u Trsteniku

0

U Trsteniku se sutra (10. juna), u zgradi Opštine Trstenik (sala za sastanke) sa početkom u 11.00 časova održava konferencija o rezultata projekta “Participativno budžetiranje” koji je, u cilju uključivanja građana u budžetski proces, opština Trstenik realizovala u saradnji sa organizacijama BIRN Srbija i NALED.

Ovaj događaj će takođe biti prilika za razmenu mišljenja o mehanizmima uključivanja predstavnika organizacija civilnog društva iz Trstenika i drugih građana u buduće procese donošenja odluka u Vašoj opštini, navode organizatori ove konferencije.

Ovu akciju sprovode Balkanska istraživačka mreža (BIRN Srbija) i NALED u saradnji sa Opštinom Trstenik u okviru projekta Participativno budžetiranje. Uvođenjem prakse učešća građana u proces donošenja odluke o lokalnim budžetima, ovaj projekat za cilj ima da ojača ulogu koju mediji, civilni sektor, predstavnici lokalnih biznisa i građani imaju u demokratskim procesima na lokalu i da ojača kredibilitet odluka javne administracije. Sve informacije o projektu možete videti ovde. Projekat je podržala Evropska unija u okviru IPA programa „Podrška civilnom društvu 2013“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime