Konkurs za profesionalne vojnike u Kuršumliji i Prokuplju

9

Vojnici u rezervi iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane mogu se javiti u kasarne „Toplički ustanak“ (ul. 4. juli bb, Kuršumlija) i „Ratko Pavlović-Ćićko“ (ul. Vuka Karadžića bb, Prokuplje) radi popune radnih mesta profesionalnih vojnika na određeno vreme u Vojsci Srbije

Obrazac prijave za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika kandidat dobija, popunjava i podnosi u navedenim kasarnama. Neophodno je da kandidati sa sobom ponesu ličnu kartu.

Selekcija kandidata iz građanstva za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika realizuje se u tri dela. U prvom delu, u trajanju od jednog dana, kandidati podležu opštem lekarskom pregledu i proveri fizičke sposobnosti. Za proveru fizičke sposobnosati kandidati su u obavezi da sa sobom ponesu sportsku opremu: patike, trenerka-šorc, majica (sopstveni izbor). U drugom delu, u trajanju od jednog dana, kandidati podležu psihološkoj proceni. U trećem delu, u trajanju od jednog dana, kandidati podležu medicinsko-zdravstvenoj proceni.

Izborni postupak će se sprovesti samo među kandidatima koji ispunjavaju uslove za prijem na radno mesto za koje su se prijavili.

Za kandidate biće izvršena bezbednosna provera za prijem na rad u Vojsku Srbije.

U profesionalnu vojnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika, na određeno vreme, mogu biti primljeni državljani Republike Srbije, koji ispunjavaju opšte uslove:

1)            da su punoletni;

2)            da su zdravstveno i psihofizički sposobni za službu u Vojsci Srbije;

3)            da imaju propisano obrazovanje;

4)            da im ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa (za lica koja su ranije bila u radnom odnosu u državnom organu);

5)            da nisu osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci;

6)            da nisu stariji od 30 godina;

7)            da su bezbednosno provereni i da nemaju bezbednosnih smetnji za prijem u profesionalnu vojnu službu, u skladu sa propisima kojima je uređeno vršenje bezbednosne provere u Ministarstvu odbrane;

8)            da su odslužili vojni rok sa oružjem;

9)            da zadovoljavaju minimalno propisane vrednosti kriterijuma psihološke procene za prijem u profesionalnu vojnu službu;

10)          da zadovoljavaju minimalno propisane vrednosti kriterijuma provere fizičke sposobnosti za prijem u profesionalnu vojnu službu.

Pored opštih, kandidati za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika u Vojsci Srbije moraju ispunjavati i posebne uslove koje mogu pronaći na sajtu Ministarstva odbrane (www.mod.gov.rs) i Vojske Srbije (www.vs.rs) ili se dodatno informisati na sledećim brojevima telefona:

–              027/311-589 Vojna pošta 4994 Prokuplje

–              018/508-554, 027/381-388 / lok. 43-566 i 43-567 Vojna pošta 4989 Kuršumlija

Sa izabranim kandidatima zaključuje se ugovor o radu na određeno vreme i primaju se naredbom nadležnog starešine u profesionalnu vojnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do 3 godine i obnavljanja istog do navršenih 40 godina života.

9 KOMENTARA

 1. Молим за одговор
  Колика је плата
  Колико је радно време
  Дали плату примају за 160 сати месечно и дали се плаћа прековремено
  Дали униформу и обућу добијају као и у осталим фирмама (комунално,дистрибуција,леони,јура,филипс…) на сваких години или две или сами то купују?
  Уговор је за једно радно место или више радних места ( комуналац,стражар,стрелац,возач,нишанџија,курир…)
  Имам још питања али прво ми на ово одговорите.

 2. Vodite računa svi koji idete.Posle 20 godina u službi baš kao prof.vojnik,nisam imao pravo na odpremninu.Ratovao,obezbedjivao, stavljao život na kocku,dok su starešine bežale, i na kraju te starešine i odpfemninu i penziju,a vojnika napolju bez igde ičega.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime