Konkurs za srednjoškolce „Evropa, to si ti“

0

Učenici srednjih škola u Prokuplju imaju priliku da učestvuju na konkursu koji je raspisan u okviru informativno-edukativne kampanje „Evropa, to si ti“, koja je deo razvojnog programa Evropski PROGRES. Sredstva za realizaciju ovog projekta , koji se sprovodi u 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije, obezbedile su Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Srbije.

Zainteresovani učenici će zajedno sa svojim profesorima moći da predlože projekat koji bi doprineo kvalitetnijem obrazovanju i unapređenju uslova za rad i učenje u okviru škole.Tim koji bude imao najbolju ideju i znanje dobiće sredstva da svoj projekat sprovede u delo.

Prikupljanje prijava trajaće do 10. marta 2017. godine, nakon čega će putem sajta “Evropa to si ti” biti organizovano glasanje za osam najboljih predloga, četiri iz jugoistočne i četiri iz jugozapadne Srbije.Osam timova čiji projekti osvoje najviše glasova, nastavljaju učešće u polufinalnom takmičenju u Nišu, gde će se nadmetati u znanju o temama koje se tiču Evropske unije i procesa evropskih integracija. Finale takmičenja će biti održano u maju u Novom Pazaru, a dva tima koja pobede dobiće sredstva u vrednosti od 100.000 dinara za sprovođenje predloženog projekta u delo.

« nazad

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime