KOP-ovci poručili: Odande se moj glas bolje čuje

0

Članovi Književne omladine Prokuplje predstavili su se stihovima i prozom na književnoj večeri pod nazivom „Odande se moj glas bolje čuje“ u Narodnom muzeju Toplice.

Petnaest učenika srednjih škola kazivalo je svoje stihove i čitalo priče inspirisane temama i sintagmama iz smederevskog časopisa „Mons aureus“.

– Uz note gitare i klavira nizali su se stihovi naših „kopovaca“. Pisali su o tome kako se istina govori, kada je neko blizu ili daleko, kako se proverava svaki osmeh. Predstavila se i mlada pesnikinja koja je napisala pesmu u muškom rodu i time pokazala da se i to može, rekla je predsednica KOP-a Ivana Đurković.

15284185_1613900152245659_7376320453626504235_n

Bilo je tu još tema koje su izazvale pažnju i pokazale koliko naši sugrađani vole ono što pišu mladi stvaraoci. Neke od njih su  i „Ako me voliš, odvedi me u Italiju“, „Znam jedno mesto gde nisi izgubljen“, „Imam jednu pesmu koju niko nije tražio“.

Naziv književne večeri simbolično pokazuje želju podmlatka KD „Rade Drainac“ da uskoro pređe u novu zgradu Doma kulture. Činjenica je, međutim, da će se za ove mlade ljude čuti gde god da se nalaze i odakle god budu čitali svoja dela.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here