Kopaonik sve bliži strancima

0

Prevoj Jaram, na Kopaoniku, poznat po jakim vetrovima i velikim smetovima dobio je pokretnu traku sa zaštitnom galerijom od vetra dužine 70 metara kojom se savladava visinska razlika od 6 metara nadmorske visine.

Polazna stanica je odmah pored regionalnog puta Kopaonik – Brus, a izlazna stanica neposredno ispod početne stanice ski lifta Jaram. Svrha ove investicije je lakši i brži protok skijaša od staze Karaman do polazne stanice lifta Jaram i dalje prema Gobelji. Kapacitet trake je 1500 skijaša na čas, a maksimalna brzina 0.7 metara u sekundi.

Ovakav vid pokretne trake već postoji na Kopaoniku, nalazi se u Dolini sportova i služi za izvlačenje korisnika tjubinga.

Na Kopaoniku je , takođe, u rad puštena nova savremena šestosedna žičara, i uz bogatu turističku ponudu ovo naše zimovalište beleži rekordnu posećenost stranaca.

Ljubiteljima zimskog turizma sada su na raspolaganju 22 žičare i 29 staza, kao i staza za nordijsko skijanje. Žičara je duga 1939 metara i kapaciteta je 1800 skijaša na sat. Radno vreme ski centra je od 8 i 30 do 16 i 30. Tradicionalno na Kopaoniku tokom proteklih prazničnih dana boravilo je mnogo domaćih turista, a ove sezone beleže rekordnu posećenost stranaca, i do kraja januara rasprodati su svi aranžmani.

Saznajemo da će u februaru cene aranžmana biti niže i do 40 odsto, što je prihvatljivije za domaće goste i u ovom ski – centru očekuju da će na kraju sezone, kada sumiraju rezultate, biti zadovoljni.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime