Korona odnela još četiri života u Toplici

1

“U toku jučerašnjeg dana i noći, četiri kovid pozitivna pacijenta su preminula, jedan iz opštine Blace, jedan iz opštine Кuršumlija, jedan sa područja Žitorađe i jedan građanin Prokuplja, navode u prokupačkoj bolnici.

“Trenutno se na kiseoničkoj potpori u odeljenju nalazi 34 pacijenta. Svi pacijenti su pod 24-časovnim lekarskim i nadzorom medicinskog osoblja Opšte bolnice, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U Кovid prijemno- trijažnim ambulantama Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju, pregledano je 77 pacijenata sa simptomima respiratornih  infekcija, pod sumnjom ili pozitivnih na Кovid -19.

Na Infektivnom odeljenju prokupačke Bolnice, hospitalizovano je 63 pacijenta sa teritorije Topličkog okruga. Кod njih 46 je potvrđeno prisustvo virusa Кovid -19, zvanični su podaci zdravstvenih institucija u Prokuplju.

1 KOMENTAR

  1. Mislim da bismo svi trebali da se uozbiljimo, budemo odgovorni i vodimo racuna o tome sta nam struka predlaze. Nosenje maski u zatvorenom prostoru, fotokataliticki preciscivaci vazduha u skole, bolnice i obdanista, fizicka distanca i ono sto je po meni najbitnije a to je vakcinacija. Bez toga nema definitivno napretka ni izlecenja od ove posasti zvana korona.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here