„Krađa, svađa… itd“ u Domu kulture

0

Nakon premijernog igranja u Žitorađi, pozorišna predstava „Krađa, svađa… itd“, u režiji Srđana Živkovića igraće se 14. juna u prokupačkom Domu kulture.

Pozorišna predstava „Krađa, svađa… itd“ je delo autora Miroljuba Nedovića pisca, glumca i reditelja iz Niša. Ona na vrlo zanimljiv i komičan način otkriva lopova koji upada u porodičnu kuću bračnog para sa večitim problemima.

Nedovićev dramski tekst pokazuje kako se u prisustvu pištolja rešavaju stereotipne bračne muke, ulubljen auto, dosadna svekrva, muž mekušac, kao i zašto se sve supružnici i oni koji žive sa njima svađaju.

– Ovo je predstava neobična zbog mnogo stvari. Prvo premijera je data posle 20 proba, što je s obzirom na neiskustvo svih nas mladih glumaca i glumica frapantan podatak. Drugo ovo je naš mentalitet i sve što radimo na sceni publika odobrava, tu ima dosta našeg glumačkog da se tako izrazim “umeća” ali i fenomenalnog teksta koji je napisao Riki Nedović. Pozvao bih sve Prokupčane da dođu i vide šta znamo i umemo. – rekao je mladi glumac Nemanja Tonić.

U ovoj komediji koja će do suza nasmejati publiku glume glumci amateri iz Žitorađe Isidora Mladenović, Andrija Ilić, Ivona Perić, Nemanja Tonić, Milica Antanasković i Nikola Veljković. Tonska podrška Jelena Stanković, a za scenografiju se pobrinuo Dejan Miletić.

Predstavu je, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, organizovala Kancelarija za decu i mlade Žitorađa.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here