Kreće prijava za novu pomoć države, novi konkurs za moju prvu platu

0

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je juče Javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih “Moja prva plata”, koji će biti realizovan kroz četiri faze.

Prva faza je namenjena isključivo poslodavcima, koji će od danas do 31.oktobra moći da se prijave za učešće u programu na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs, navodi se u saopštenju NSZ. Pristup portalu “Moja prva plata” kao i prijavljivanje poslodavaca za učešće u ovom programu biće omogućeno u toku dana.

Druga faza je namenjena nezaposlenim licima, koja će za učešće u programu moći da se prijave od šestog do 24. novembra, na istom sajtu.

Treća faza programa odnosiće se na izbor kandidata od strane poslodavaca. Kako se navodi, poslodavci će imati mogućnost da vrše proces selekcije prijavljenih kandidata od samog početka njihovog prijavljivanja, a povezivanje (konačan izbor) kandidata će poslodavci obaviti u periodu od 27.novembra do 8. decembra. U roku od sedam dana od dana konačnog izbora kandidata, na sajtu će biti objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

Četvrta faza, ove pomoći države, realizacije programa podrazumevaće potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata. Početak osposobljavanja nezaposlenih lica biće u periodu od 1. januara do 15. januara 2024. godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime