Krizni štab u Prokuplju doneo nove mere

0
opština
Foto: Služba za odnose sa javnošću Grad Prokuplje

Кrizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja, u cilju sprečavanja širenja infekcije virusom korona, ali i sa namerom da se obezbedi uredno funkcionisanje usluga na našem području, doneo je naredbe koje se odnose na rad maloprodajnih objekata sa potrošačima, kao i naredbu o osnivanju štaba volonterske pomoći 65+, koji ima zadatak da pomogne najstarijim sugrađanima.

Naredbom kojom se ograničava radno vreme sa potrošačima u maloprodajnim objektima, a koja je doneta 21. marta 2020. godine i koja odmah stupa na snagu, nalaže se da radno vreme bude realizovano u periodu od 7 do 18 sati, i to od ponedeljka do subote, dok će u nedelju raditi od 8 do 18 sati.

U cilju zaštite, naredbom je propisano da na četiri kvadratna metra u radnji, može biti jedan potrošač, uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti.

U cilju da se zaštiti zdravlje najstarijih sugrađana, određeni su maloprodajni objekti SZTR „Čutura“, u kojima će se rad organizovati od 4 do 7 sati i to nedeljom. Prodaja za najstarije, u navedenom vremenu, organizovaće se u objektima u Ulici Ratka Pavlovića Ćićka br. 151, pod nazivom „Zeleni market“, kao i u prodavnici u Ulici Ratka Pavlovića Ćićka br. 259,  „Sokićev bulevar“ i u maloprodajnom objektu u Кosovskoj 140 na Carini.

Naredbom kriznog štaba, organizovaće se štab volonterske pomoći 65+, čiji će članovi biti na usluzi najstarijim sugrađanima, za nabavku hrane, lekova i drugih osnovnih sredstava za život.

Treba podsetiti da realizaciju svih naredbi i preporuka kriznog štaba prate i kontrolišu nadležne inspekcije Gradske uprave Grada Prokuplja.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime