Kruševac dobija bio – elektranu

0

Paolo Rosi, glavni menadzer kompanije “Building Energy” za Istočnu Evropu, danas je u Kruševcu potvrdio zainteresovanost za izgradnju bio – elektrane u ovom gradu. Vrednost cele investicije je oko 26 miliona evra, a završetak radova je za 14 – 18 meseci.

Svetski priznata kompanija u ovoj oblasti “Building Energy”, koja posluje u velikom broju zemalja, donela je odluku da se proširi i na tržište ovog dela Evrope. Za svoju prvu investiciju izabran je Kruševac, potvdio je Kabinet Gradonačelnika Kruševca.

Gradonačelnik Dragi Nestorović pozdravivši goste, izrazio je zadovoljstvo što su izabrali Kruševac za izradu postrojenja.

– Lokalna samouprava stoji vam na raspolaganju za svaku pomoć i izradu svih zakonom propisanih dozvola i garancija. Nadam se da ćemo u što kraćem vremenu uspeti da ovaj projekat započnemo na obostranu korist, izjavio je Nestorović.

Po tvrdnjama Paola Rosija, bio – elektrana u Kruševcu biće izgrađena po svetskim standardima i uz korišćenje najnovije tehnologije.

Zaključak sa sastanka u Kruševcu je da predstavnici investitora pripreme svu potrebnu dokumentaciju, koja bi bila predočena javnosti na sednici Skupštine grada, a ukoliko se da pozitivno mišljenje, očekuje se početak radova početkom jeseni.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime