Kruševac jednokratno za pokušaj vantelesne oplodnje

0

Fond za populacionu politiku grada Kruševca uputio je Javni poziv za jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje.

Za 15 korisnika, opredeljena su sredstva u iznosu od milion i pet stotina hiljada dinara. Pravo na finansijsku pomoć, koja se može iskoristiti samo jednom, ostvaruju žene do 50 godina starosti.

Uslovi su i da su u postupku vantelesne oplodnje, da su prethodni pokušaji preko Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje bili neuspešni ili da zbog starosne granice nisu bile u mogućnosti da ostvare ovo pravo. Od dokumentacije potrebno je priložiti fotokopiju lične karte, dokaze o neuspešno završenim postupcima preko Fonda, da je u postupku narednog pokušaja vantelesne oplodnje i fotokopiju kartice tekućeg računa.

Prijave se podnose u kancelariji 31 u zgradi Gradske uprave, u zatvorenoj koverti sa naznakom „Za Fond za populacionu politiku“, a rok za podnošenje je do utroška sredstava. Odluku o visini davanja, na predlog komisije fonda, donosi gradonačelnik Kruševca. Bliže informacije mogu se dobiti na broj telefona 037- 440-810.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime