Kruševac kandidat za domaćina Evropskog prvenstva u Moto-krosu

0

Grad Kruševac spada u red kandidata koji su aplicirali za organizaciju evropskog prvenstva u moto-krosu, a koje bi trebalo da se održi juna 2016. godine.

Tim povodom je u Beču organizovan sastanak predsednika Evropske motociklističke organizacije FIM, Volfganga Srba sa gradonačelnikom Kruševca Dragim Nestorovićem i Božidarom Mihajlovićem, pomoćnikom predsednika AMSS za moto-spotrt i predsednikom izvršnog odbora MSS.

Ambasador Pero Janković je tokom sastanka ukazao na širi značaj održavanja ovakvog takmičenja u Kruševcu (na stazi u Globaru) i Srbiji, a čime bi i grad i region dobili na značaju, te se pozicionirali kao domaćin i organizator velikog međunarodnog sportskog takmičenja.

Značaj održavanja ovakve manifestacije, po mišljenju Ambasadora, nije samo pozitivan medijski i ekonomski efekat, već ujedno predstavlja mogućnost da evropska motociklistička federacija učini značajan napredak u progledu propagiranja moto-sporta u Srbiji, objavio je zvanični portal Grada Kruševca.

Gradonačelnik Nestorović je istakao da grad, kao uprava, stoji iza ove kandidature te da postoji spremnost da se održavanje ovakvog događaja pomogne u svakom smislu.

U gradu postoji sva potrebna infrastruktura za održavanje ovakvog takmičenja kao i smeštajni kapaciteti koji bi mogli da prihvate sve posetioce.

Gradonačelnik je napomenuo da je urađena studija razvoja moto-sporta u Srbiji za period od pet godina i da se ta studija u ovom trenutku nalazi na razmatranju u Ministarstvu sporta.

Prema ovom projektu, Kruševac bi mogao u narednim godinama da postane centar razvoja moto-sporta u Srbiji.

Konačna odluka o događajima, odnosmo moto-kros takmičenjima, koji će se dešavati tokom 2016. godine biće doneta na sednici koja je zakazana za 12.decembar 2015. godine.

Predstavnici grada i AMSS pozvali su predsednika Volfganga Srba da poseti Kruševac i lično se uveri u spremnost kako staze, tako i grada, za održavanje evropskog prvenstva. Ovaj poziv je prihvaćen.

Ostaje da se predstavnici Evropske motociklističke organizacije FIM uvere na terenu u Globaru kod Kruševca i donesu konačnu odluku.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime