Kruševac otvara univerzitetski centar

0

U Kruševcu je danas potpisan Memorandum o saradnji između Grada Kruševca i Univerziteta u Nišu. Postpisnici sporazuma, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović u ime Grada Kruševca i dekani Ekonomskog i Pravnog fakulteta u Nišu, prof. dr Jadranka Đurović Todorović i prof. dr Miroslav Lazić, saglasni da rade na otvaranju visokoškolskih jedinica ovih fakulteta u Kruševcu, koje bi trebalo da zadovolje potrebe privrede i lokalne zajednice.

Ovim, višegodišnja ideja da Kruševac postane univerzitetski centar, danas počinje svoju konkretnu realizaciju.

Opredeljenje Grada, istakao je gradonačelnik Nestorović, je da saradnja otpočne prvo sa državnim univerzitetima. Cilj je da se smanji odliv omladine, ali i obrazuju profili potrebni privredi Grada i okruga. Takođe, to će predstavljati i materijalnu uštedu, odnosno smanjenje ukupnih troškova školovanja studenata iz Kruševca.

Nastava na visokoškolskim jedinicama u Kruševcu obavljaće se u prostorijama rekonstruisanog Narodnog univerziteta gde su stvoreni svi potrebni uslovi za njeno izvođenje.

Procedura otvaranja jedinica Ekonomskog i Pravnog fakulteta iz Niša odvijaće se po fazama, a prema rečima dekana Ekonomskog fakulteta prof.dr Jadranke Djurović Todorović, početak rada, odnosno otvaranje planira se za oktobar ove školske godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime