Kruševac otvorio prodajnu etno izložbu starih zanata

0

U centru grada, na platou ispred Doma sindikata, danas je otvorena prodajna izložba starih zanata i narodne radinosti, u okviru koje će svoj asortiman predstaviti oko dvadesetak udruženja i organizacija.

Cilj otvaranja izložbe je, prema rečima zamenika gradonačelnika Jasmine Palurović, promocija, podržavanje i jačanje ženskog i socijalnog preduzetništva, oživljavanje starih zanata i pružanje mogućnosti udruženjima osoba sa posebnim potrebama da ostvare sopstvene prihode.

Ova lepa praksa biće ponovljena i sledeće godine, naveli su organizatori, predsednik Regionalne privredne komore Predrag Vukićević i direktor Poslovnog centra Dragi Marković. Javno preduzeće „Poslovni centar“ odreklo se prihoda od zakupa „ kućica“ koje se ,inače, koriste tokom novogodišnjih i osmomartovskog praznika, a svoju novu primenu, ovi objekti imaće do kraja meseca.

Grad Kruševac podržava realizaciju ove ideje koja je u interesu ne samo prodavaca oslobođenih plaćanja naknade, već i brojnih Kruševljana koji će priliku za šetnju moći da iskoriste i za povoljnu kupovinu etno proizvoda kruševačkog kraja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime