Kruševac potpisao Protokol o saradnji sa niškim Univerzitetom

0

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i rektor Univerziteta u Nišu prof.dr Dragan Antić danas su u Kruševcu potpisali protokol o zajedničkim aktivnostima na osnivanju Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, u prostorijama nekadašnjeg Radničkog univerziteta.

O značaju potisivanja protokola i efektima za Grad govorio je Bratislav Gašić, bivši gradonačelnik Kruševca, najavivši pri tom i otvaranje još dva odeljenja – Ekonomskog i Pravnog fakulteta iz Niša, a kasnije i Visoke strukovne škole za medicinske sestre i srednje Poljoprivredne škole u Velikom Šiljegovcu.

Rektor Univerziteta u Nišu prof.dr Dragan Antić je izjavio da je upravo Poljoprivredni fakultet obrazovna ustanova koja će spojiti interese i zahteve, kako „srpskog” Univerziteta u Nišu, tako i grada Kruševca. Pre svega, mlade populacije, ali i potrebe poljoprivrede, veoma važne privredne grane ovog kraja.

Zgrada nekadašnjeg Radničkog univerziteta u Kruševcu sređena je po standardima i zahtevima modernog visokoškolskog obrazovanja u Srbiji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime