Kruševac proglašava laureate ,,Zlatne kacige,,

0

Predsednik Saveta Međunarodnog festivala humora i satire ,, Zlatna kaciga,, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović sutra će (subota 31. januar) na konferenciji za novinare u sali Gradske uprave proglasiti Viteza od Čarapanije, laureata za životno delo i dobitnika Klasovog majstorskog pera.

U Medija centru Kulturnog centra Kruševac u toku je rad tri komisije koje žiriraju prispele radove za 23. Međunarodni konkurs humora i satire ,,Zlatna kaciga,,. Predsednik žirija je karikatursita Goran Ćeličanin, kome je ovih dana u dalekom Seulu uručena Specijnalna nagrada. Tema ovogodišnjeg festivala ,, Zlatne kacige,, za odrasle nosi naslov Promene, a za mlade do 18 godina Porodica.

Pristiglo je više stotina radova, autora iz 37 zemalja, a tri tročlane komisije ocenjuju prispele karikature, pesme, priče i aforizme. Pored nagrada koje će biti uručene za prva tri mesta u svim kategorijama, postoje i festivalske nagrade: Vitez od Čarapanije, nagrada za životno delo i Klasovo majstorsko pero.

Prošlogodišnji pobednik u kategoriji karikatura, Aleksandar Blatnik, u galeriji Kulturnog centra otvoriće večeras (petak) izložbu pod nazivom „Golub mira“. Titulu ,,Vitez od Čarapanije ser Hardi,, prošle godine poneo je Jovan Jova Radovanović, dramski umetnik, komičar i pevač. Nagrada za životno delo 1. aprila, nije šala, uručena je proslavljenoj umetnici Oliveri Katarini.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime