Kruševac sprema Balkanijadu

0

U Kruševcu je danas boravio generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković. On je sa gradonačelnikom Dragim Nestorovićem razgovarao o organizaciji juniorske Balkanijade koja će biti održana u Kruševcu početkom jula.
Sastanku je prisustvovao i direktor Sportskog centra Slobodan Lazić.

Ovo vrhunsko atletsko takmičenje okupiće oko 500 mladih sportista iz čak 16 zemalja. Nakon nadmetanja juniora, kruševačka sportska publika imaće priliku da uživa u majstorijama atletskih asova kao što su Ivana Španović, Emir Bekrić, Asmir Kolašinac… Oni će nastupiti u okviru Prvog seniorskog prvenstva države.

Danas su razgovori vođeni o opremanju stadiona, čime bi se ispunili svi standardi za odvijanje ovakvih prvenstava. Sredstva se obezbeđuju, kako je rekao gradonačelnik Nestorović, iz budžeta Grada. On je najavio i izgradnju hotela za sportiste koji će osim standardnih usluga pružati i prateće sadržaje, a biće smešten u okviru kompleksa terena. Takođe, objekat će biti otvorenog tipa i osim praktične namene koju će ispuniti, činiće deo urbanističke, gradske celine „Bagdala“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime